ÅPNINGSTIDER:  TIRS – ONS 10-18 | TORS 10-19 | FRE 10-16

Toril-Gulbrandsen_OFG_Foto Marte Garman

Årets grønne kokk tilbake til UMAMI Arena i 2025

Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets grønne kokk vil igjen bli arrangert på UMAMI også i 2025. Det bekrefter Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.

(Over:) – Målet med konkurransen er å spre fargerike gode ideer, matinspirasjon og begeistring, sier kokk og matfaglig ansvarlig Toril Gulbransen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG). Foto: Marte Garman 

For at forbrukerne skal ta sunne og grønne valg, gjelder det å ha et godt og smakfullt utvalg av «grønne» retter på menyen. Årets grønne kokk har vært arrangert igjennom 20 år, og aldri har interessen vært større.

– De to siste årene har vi også arrangert Nordic green chef etter samme modell, også det har blitt en fantastisk suksess, sier matfaglig ansvarlig Toril Gulbransen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

Stor interesse for en grønnere meny

Konkurransen som ble gjennomført på UMAMI i 2023, gikk over all forventning.

– I år hadde vi fantastisk gode deltakere, og mange av dem er Norges beste kokker. I tillegg har vi aldri hatt så mye blest rund konkurransen. Til og med NRK kom for å dekke det populære arrangementet, og det er vi ganske stolte av, stråler Gulbrandsen, som har årevis av erfaring med å gjennomføre konkurranser.

Hun er glad for at interessen blant kokkene, men også fra mediene, er økende.

– Det bekrefter at norske kokker er opptatt av å sette sunn og grønn mat på menyen. De er gode ambassadører for den grønne sektoren, sier hun.

Samtidig viser det at det å grønn mat på menyen er en klar trend i tiden.
– En grønnere meny har aldri før vært så «hot» som nå, legge hun til.

Bli bedre kjent med Nils Landmark, Årets grønne kokk 2023

Bekrefter ny dato: 19. mars 2025

Mange kokker har i etterkant av årets konkurranse vært spente på om det blir ny konkurranse på UMAMI Arena i 2025. Det blir det.

– Nå kan alle kokker glede seg til neste konkurranse! Den 19. mars 2025 går Årets grønne kokk av stabelen, og vi gleder oss veldig, sier hun.

Den erfarne mateksperten i OFG vil samtidig rose landets kokker.

– Mange av dem er sitt ansvar bevisst når det gjelder å øke andelen grønt på tallerkenen. Det er en vinn-vinn-situasjon for helse, bærekraft og økonomi, konstaterer hun.

I 2023 gikk 1. plassen til Espen Laumann og Nils Flatmark. 2. plassen gikk Øyvind Bøe Dalelv og Martine Espeland, mens 3. plassen gikk til Sondre Selland og Simen Johansen. FOTO: OFG

Økt hyppighet

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) setter stor pris på at konkurransen nå kan gjennomføres hvert 2. år ettersom UMAMI Arena endrer takten fra hvert 3. til hvert 2. år.

– Det er mange som har ønsket at vi skulle arrangere konkurransen hyppigere enn hvert 3. år. Nå får vi det til og det er strålende, sier Toril Gulbrandsen, som samtidig lover at dette kommer til å bli nok en stor begivenhet på UMAMI Arena.

Start forberedelsene og finn en makker

Toril Gulbrandsen vil ikke røpe detaljer rundt oppgaven for neste konkurranse i 2025. Likevel kan kokkene begynne å forberede seg.

Årets grønne kokk gjennomføres som en lagkonkurranse bestående av to kokker.

– Vi vet at deltakerne setter stor pris på det. Når vi har to kokker på hvert lag, står de fritt til å velge sin makker selv. I år var det 12 deltakere fordelt på 20 ulike serveringssteder. Bare det i seg selv er veldig gøy, avslutter den matfaglige eksperten i OFG, Toril Gulbrandsen.

På tampen råder hun kokker som ønsker å delta til å finne seg en god samarbeidspartner og makker allerede nå. Da har man god tid til å samkjøre seg, samt å eksperimentere og komponere gode grønne retter som får dommerne til å juble.

Se video fra årets konkurranse: Årets grønne kokk 2023

OM ÅRETS GRØNNE KOKK:
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) organiserer konkurransen i samarbeid med Norske Kokkers Landsforening Oslo. Samarbeidspartnerne er Bama Storkjøkken, Engrosfrukt AS, Odd Langdalen frukt & grønt, Servicegrossistene, Sportex, Figgjo og UMAMI Arena. Electrolux Professional er kjøkkenpartner for UMAMI Arena og setter opp konkurransekjøkkenene.

Sissel Marie A. Orset

Sissel er vår salgssjef og
har jobbet for NOVA Spektrum siden 2017.

Hun har mer enn 15 års erfaring fra dagligvarebransjen og
har en genuin interesse for mat – og drikkebransjen. 

Ønsker du å bli utstiller
på UMAMI Arena 2025?

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale.